Het monumentale pand is in opdracht van de baron van Neukirch in 1690 gebouwd. In 1788 is het aan Stefan Barzen, de burgemeester van Reil en Bengel, verkocht (het pand is tot 2008 in bezit geweest van de familie Barzen). Tot omstreeks 1850 bleef het de woning van de burgemeester. Er bestaat een certificaat dat Napoleon in zijn periode als keizer (1804-1815) in onze herberg heeft overnacht! Rond 1850 is het pand gesplitst en heeft het de functie van paardenwisselstation en herberg gekregen. Omstreeks 1930 verviel de noodzaak van trekpaarden en werd het een woonhuis.

In december 2008 hebben wij het pand gekocht en zijn oude functies in eren hersteld. Alleen zijn de paarden vervangen door stalen rossen.

De herberg heeft 2 slaapzalen (6 en 10 bedden), zes 2-, en één vier-persoonskamer.
2 van de 2-persoonskamers zijn voorzien van een eigen badkamer (douche en toilet). 2 kamers beschikken over een toilet en eigen douches op de gang, deze zijn direct naast de kamers en 2 kamers maken gebruik van de gedeelde sanitaire voorziening. De 4-persoonskamer heeft eigen sanitair.
Alle kamers zijn gerenoveerd en zien er goed en verzorgd uit.

Ons paradepaardje zijn de in oude stijl gerenoveerde slaapzalen met speciaal aangelegd luchtverversingssysteem.
Hier staan stapelbedden en er is een grote sanitaire ruimte met douches, toiletten en wastafels, zeer geschikt voor grotere groepen. Het ontbijt en avondeten (driegangenmenu) wordt in de eetkamer geserveerd of als het weer het toelaat op de veranda. Als je een dieet hebt of vegetariër bent zullen we daar met alle plezier rekening mee houden.
Wel even melden bij het reserveren!

vondelft schwenkbraten

Iedere zaterdag houden we een streekgril. Dat doen we anders dan de bekende barbecue. We gebruiken volgens de gewoonte van de streek een schwenkrooster. Er wordt dan speciaal gemarineerd (procureur) vlees boven vlammend hout geroosterd, wat een overheerlijke smaak aan het vlees geeft. Het is weer eens wat anders en bovendien een leuke belevenis. In de kelder vind je de bar, een dartbaan en de pooltafel. Voor de liefhebber zijn er diverse spelletjes aanwezig.

vondelft tuin

De grote tuin (1700 M2) met fruitbomen ligt vlak naast de Moezel. Er is een overdekte veranda, een aparte vuurplaats en verschillende zitjes. De overdekte motorstalling heeft voldoende plaats en is afgesloten van de openbare weg. Natuurlijk is er gereedschap aanwezig om kleine reparaties uit te voeren. Als extra service hebben we een drooghok met ventilatiesysteem voor natte motorkleding. Er is gratis WIFI aanwezig. De herberg is rookvrij. In de tuin en op de veranda kan wel gerookt worden. Wij zijn huisdiervrij.

logo transperant

Bel ons nu!