Reil is een 1000 jarig wijndorp, heeft ongeveer 1200 inwoners en ligt midden tussen de wijnvelden. Hier komen de beroemde wijnen van de Heisser Stein en de Reiler Goldlay vandaan. Von Delft ligt aan de voet van het dorpje direct aan de Moezel.

vondelft overkant

De plaatselijke winzers (wijnboeren) geven graag uitleg over de hele productie van druif tot wijn. Natuurlijk onder het genot van een gezellige wijnproeverij.

vondelft wijnkelder

De Moezel heeft prachtige sprookjesachtige uitzichten, romantische wijnvelden en pittoreske dorpjes. De wegen langs de Moezel kronkelen met de rivier mee, ideaal voor liefhebbers van veel bochtenwerk.

De Moezel doorsnijdt een laaggebergte met aan de noordkant de Eifel met zijn vulkaanheuvels en kraters. Sommige kraters hebben zich gevuld met regenwater, waardoor er bergmeren zijn onstaan: de Maare. Zeker de moeite waard om te bekijken. Aan de zuidkant van de Moezel vind je de Hunsrück bekend om de Edelsteinstrasse en de Hunsrückhöhenstrasse, ook een bezoek waard. Zowel de Eifel als de Hunsrück staan bekend om hun uitgebreid netwerk van wegen en weggetjes en is daardoor heerlijk motorrijgebied. Hier kun je nog vele kilometers rijden zonder een stoplicht tegen te komen.

logo transperant